Ioana Condea a fost o tânără româncă ajunsă în Germania în urmă cu mai mulți ani la chemarea unei prietene. Deși spusese acasă că pleacă să lucreze ca asistent social, femeia a intrat imediat în serviciul unui proxenet român, căsătorit cu cea care o chemase la lucru. După o vreme în care a acceptat să se prostitueze în beneficiul proxenetului care îi asigura protecția, Ioana ar fi refuzat să mai lucreze și să îi mai dea acestuia o cotă din banii câștigați. Acela este momentul în care Robert Tănase a ales să îi aplice o corecție exemplară Ioanei. A bătut-o în camera unui motel până când a lăsat-o în comă. Atunci când a fost găsită de autorități, femeia era desfigurată și avea urme de arsură pe mai multe zone ale corpului, semn că a fost torturată îndelung. Agresorul a fost prins și condamnat în Germania, unde execută și astăzi o pedeapsă de opt ani de închisoare. Pentru Ioana, au urmat patru ani de coșmar. După o comă îndelungată, femeia și-a revenit parțial, dar nu și-a mai mișcat niciodată mâinile și picioarele, și nu a mai putut vorbi. În urmă cu două săptămâni, Ioana a murit într-o clinică din Germania. Vestea trecerii în neființă a fost dată de familie abia astăzi după mai multe formalități legale. Ca și cum nu ar fi fost oricum prea mult, mama femeii nu își poate aduce copilul în țară pentru că nu poate acoperi costurile transportului. La Poiana Câmpina, pe Ioana o așteaptă acum fiul ei, care a crescut în casa bunicii.

Pentru Ioana, iluzia unui viitor sigur și a unei vieți lipsite de griji a atras-o într-un abis din care nu a mai putut ieși. Legile de fier ale unei societăți subterane în care femeile nu sunt decât obiecte sexuale, au distrus-o și au lăsat un copil orfan. Din nenorocire, povestea ei nu este decât un episod din miile de cazuri care se petrec în fiecare an cu tinere ademenite de vânzătorii profesioniști de carne vie.

Amintirea Ioanei Condea nu trebuie să se dilueze prin avalanșa de stiri cotidiene. Pentru ca moartea ei să nu fie în zadar, mirajul care învăluie lumea plăcerilor carnale trebuie pus în lumina adevărată: este una dintre cele mai nemiloase forme de sclavie modernă, guvernată de interlopi primitivi și protejată de oameni fără nicio urmă de caracter.

Oricât de neverosimil și oribil ar părea, industria care a omorât-o pe Ioana, dar și criminalul care a transformat-o într-o victimă inertă, sunt finanțați zi de zi de niște clienți cu poziții sociale onorabile, joburi serioase, familii și copii acasă. Atunci când au întins câteva bancnote de 10 euro unei fete sexoase, aceștia au plătit producția tragediei de mai sus. Într-un spectacol cu mii de actori, regizori și figuranți, dar fără niciun spectator.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here