Când am lansat acest proiect, am promis că voi merge mai departe de condiția de simplu jurnalist. După o carieră în care am văzut multe nelegiuiri și nedreptăți, am înțeles că lumea nu poate deveni un loc mai bun decât dacă fiecare dintre noi se implică în această cauză comună. Mi-am asumat o nouă misiune, cu toate riscurile care pornesc de aici și m-am eliberat de constrângerile mass-media convenționale. Aici, pe site-ul christiansabbagh.ro pot spune lucrurilor pe nume fără teama de a fi tras de mânecă sau penalizat de apărătorii convențiilor audiovizuale. Nu este o ambiție gratuită, ci o concluzie la care am ajuns după sute și sute de cazuri: în această luptă murdară, inegală și lipsită de reguli nu te poți implica purtând mănuși.

Astăzi fac primul pas: pentru că răul trebuie tăiat de la rădăcină, am decis să demarez o campanie de informare prin care să dezvălui toate înșelătoriile, tehnicile de racolare și schemele de organizare din lumea prostituției. Trebuie să vă spun că dramele și tragediile pe care le vedeți adeseori la știri încep întotdeauna cu o propunere tentantă, adresată cu zâmbetul pe buze și mascată sub forma unei prietenii sincere. În ciuda impresiei generale, cele mai multe dintre victime sunt păcălite și atrase în cursă de profesioniști ai înșelătoriilor și ținute ostatice de interlopi violenți. Când realizează în ce au intrat, este deja prea târziu. Tocmai de aceea este important ca potențialele victime – și vorbesc aici despre fete care nu au împlinit încă 18 ani – să cunoască toate aceste manevre înainte să ajungă în fața vreunui seducător care să le ia mințile cu promisiuni care mai de care mai aiuritoare.

Lansez această provocare în primul rând cititorilor mei! Nu este o luptă pe care să o poată duce un singur om. Este nevoie ca aceste informații să ajungă la cât mai mulți oameni. Avem împreună șansa de a ne opune unei industrii criminale, care strică sufletele unor tinere aflate la vârsta la care ar trebui să se gândească la o carieră onorabilă. Cu cât vom scoate la lumină mai multe cazuri și complicități, cu atât mai conștienți vor deveni oamenii în legătură cu acest flagel.

Pentru aceia care cred că este o luptă pierdută încă de la început, vă reamintesc un caz pe care l-am rezolvat în urmă cu mai mulți ani: o fată ajunsă într-un bordel din Germania și care credea că nu mai are scăpare. Am plecat atunci în căutarea victimei și am reușit să o scot din ghearele celor care o exploatau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here