Luni voi participa la lansarea unui proiect extraordinar la Slatina, dedicat comunității locale de acolo și susținut de Corpul Național al Polițiștilor din România. Este vorba despre un curs de prim-ajutor oferit localnicilor care doresc să cunoască modalitățile de resuscitare a unui pacient a cărui viață este în pericol. Instruirea se desfășoară timp de un an și va fi asigurată în baza unei colaborări între Corpul Național al Polițiștilor, Poliția Municipiului Slatina, Crucea Roșie – Filiala Olt și Biblioteca Județeană Ion Minulescu.

Trebuie să vă spun că promotorul acestei inițitive este unul dintre cei mai activi și mai pasionați polițiști pe care i-am cunoscut, prietenul meu Viorel Teacă.

Absolvent al Școlii de Poliție “Nicolae Golescu” din Slatina, al Facultății de Drept “Constantin Brâncuși” și al Școlii Postliceale Sanitare “Carol Davila”, Viorel este deținătorul unui Certificat de Formator  în domeniul sanitar. Viorel Teacă a lucrat aproximativ 5000 de ore ca salvator, a absolvit cursuri de formare profesională în acordare prim ajutor în Marea Britanie și în România, la Crucea Roșie și SMURD. În urma instruirilor la care a participat, Viorel a obținut un certificat de asistent medical cu drept de liberă practică în Marea Britanie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here