UPDATE: Potrivit IJP Bihor, oamenii egii au descis mai multe dosare penale pentru lovire, distrugere și amenințări, iar ancheta este în desfășurare la această oră.

Locuitorii din Ortiteag – Aleșd au surprins 15 – 20 de romi aflați la furat pe câmp, iar aceștia din urmă au devenit brusc violenți și i-au atacat pe săteni cu furci, coase și topoare. În furia care i-a cuprins când au văzut că sunt descoperiți, romii au distrus tractorul cu care veniseră țăranii și i-au lovit pe cei 4 pasageri ai utilajului. Alertați, localnicii s-au revoltat și au venit în grabă înarmați cu ce au găsit prin curți și i-au pus pe fugă pe tâlhari. 

Sătenii din Ortiteag sunt disperați și spun ca rromii dau astfel de atacuri zi de zi, astfel că acum oamenii au ajuns să se teamă pentru siguranța lor și a familiilor. Localnicii se plâng că au depus nenumărate petiții la poliție si prefectură, dar fără niciun rezultat.
Una dintre victime spune ca deși a sunat la Politie si a cerut urgent intervenția forțelor de ordine, o echipă de intervenție a sosit la fața locului abia la o jumătate de oră după atac. Daca nu ar fi fost sătenii care să-i sară în ajutor, bărbatul crede că acum nu ar mai fi fost în viață.

Zona este cunoscuta pentru atacurile romilor. In urma cu aproximativ 2 ani, la Tileagd, localitate aflată la aproximativ 20 de km de Ortiteag, eu si echipa mea am fost atacați de rromii care furau combustibil din vagoanele cisternă. O mașină a fost distrusă atunci si doi membri ai echipei de filmare au fost răniți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here