Anchetatorii romani au reușit sa identifice identitatea pilotului găsit mort in munții Maramureșului, pe baza actelor găsite in carlingă.

El se numește Dmitry Evghenevici Kostikov, născut în 1971 în Viciebsck, Belarus, fost adjunct al echipei de elicoptere din Belarus, după  cum el însuși se recomanda pe un site specializat pentru angajatori.

Tot ce se știe până în prezent este faptul ca în data de 5 martie a părăsit Minskul la ora 19:44, urcându-se într-un tren cu destinația LVIV. A ajuns în data de 6 martie  și de acolo urma sa plece spre Regiunea Mukachevo din Ucraina. De atunci, nu a mai dat niciun semn de viață 

Este posibil ca traficanții să fi fost în căutarea unui pilot specializat in operațiuni, mai ales că elicopterul, pentru a nu putea fi detectat de radare, trebuia sa zboare la o altitudine joasa, sub 100 de metri altitudine, iar astfel de manevre nu pot fi făcute decât de profesioniști cu mii de ore de zbor

Epava elicopterului a fost descoperita ieri, într-o pădure din Săpânța, iar cadavrul pilotului in carlingă. Era într-o avansata stare de putrefacție semn că accidentul aviatic s-a petrecut cu aproape o lună în urmă.

Este posibil ca elicopterul, camuflat in verde si fără elemente de identificare, folosit în operațiuni de contrabandă,  să  se fi lovit de vârfurile copacilor, în timpul operațiunii de descărcare a unor colete.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here