Moartea tragică a polițistului Cristian Amariei, împușcat de un interlop din Timiș chiar în timpul unei misiuni a stârnit o adevărată revoltă în rândul oamenilor legii. Uciderea cu sânge rece a unui om al legii este apogeul unui șir nesfârșit de nelegiuiri care se petrec în zonă de mulți ani. Clanurile mafiote din Lugoj și Timișoara au scandalizat o țară întreagă și au băgat de mult în sperieți comunitățile locale. Uimitor, nimic nu pare să îi atingă pe infractorii care au început să acționeze la lumina zilei. A trebuit să moară un polițist pentru ca cei responsabili să își aducă aminte că oamenii legii sunt expuși în fața agresivității crescânde a interlopilor. Că nu îndrăznesc decât în ultima clipă să scoată arma, de frica unei legislații care îi ține cu mâinile legate. Că sunt echipați și înarmați ca în anii 80, într-un război tot mai dur și tot mai sofisticat în care au în față un adversar dotat cu cele mai moderne arme. Am fost eu însumi amenințat și avertizat pe internet de asemenea specimene, fără să se teamă vreo secundă de eventuale urmări. Și nici nu prea aveau de ce să se teamă, câtă vreme au luat cu japca o jumătate din Timișoara, au expropriat familii și proprietari de bună credință, au bătut și umilit pe toți cei care au îndrăznit să li se opună. Nu lipsa vestelor anti-glonț și armele moderne sunt punctul vulnerabil al polițiștilor! Cel mai mare pericol care îi amenință pe oamenii legii astăzi este chiar imaginea poliției, devenită o instituție care nu mai sperie pe nimeni. Pe care o mai respectă doar oamenii cu frică de lege. Deși poliția nu a fost inventată pentru oamenii cinstiți, ci tocmai ca să îi apere pe aceștia de acțiunile celor care nu dau doi bani pe lege. Ignoranța, iresponsabilitatea și complicitatea unor politicieni au slăbit constant una dintre cele mai importante instituții ale statului de drept. Bineînțeles, cu ajutorul unor oameni din sistem, care s-au făcut că nu văd. Cristian Amariei a fost ucis ieri, dar crima a fost planificată 30 de ani, și a avut, din păcate sute de complici cu gulere albe. În fața unui erou care nu a ezitat să facă jertfa supremă, trebuie să înțelegem că suntem cu toții condamnați să spunem adevărul! Până la capăt!

5 COMENTARII

 1. clanurile mafiote din timis nu se puteau extinde fara protectia politiei si a magistratilor. cand moare un politist , toate lichele din MAI tipa prin mass – media despre pistoale vechi , masini vechi , dotare precara , etc
  nu scoate unul o vorba despre cancerul MAI – coruptia endemica , simbioza magistrat – politist – intelop , despre incomptenta profesionala de neimaginat .
  Dumnezeu sa-l ierte !
  ipocritii din politie , liderii de sindicat (putregaiul institutiei ) sa taca , macar pana-l ingroapa .
  mai bine ati vorbi despre protectia familiilor de politisti care cad la datorie , despre asigurarile de viata pentru cei din operativ (macar) .
  repetati , nesimtitilor , ca niste tonomate stricate , aceleasi prostii , fara noima , de ani de zile .
  sunteti primii la abuzuri imnpotriva cetatenilor cinstiti , fugiti , precum sobolanii , in fata interlopilor .
  era dat in urmarire internationala ? serios ? fotografia de pe site-ul IGPR , veche . cand a murit colegul vostru – ati actualizat , repede , foto .
  cata nesimtire , cata ipocrizie ! va urcati , ca niste lichele , pe drama unei familii . unii pseudo-politisti , cu mintea in colturi , fac trimitere , cu dispret , la militie , BD in actiune , etc -pe unul dintre ei il cheama andreica , parca ! cand ti-a murit un coleg , idiotule , glumele sunt deplasate .
  nu-ti vine sa crezi in ce hal a ajuns aceasta institutie !

 2. Maria? o fi făcut mata un sondaj si a ajuns la “90la suta”? (ca de % nu ai habar!)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here