Poliția Română traversează una dintre cele mai grave crize din ultimii 30 de ani. De la evenimentele tragice în care agenți ai forțelor de ordine au fost uciși în plină stradă cu sânge rece și până la acuzațiile aduse conducerii Ministerului de către sindicaliști sau oameni din sistem, poliția încasează lovitură după lovitură și pare incapabilă să găsească soluții la provocările tot mai serioase cu care se confruntă. Nu mai este un secret pentru nimeni că grupările interlope și mafiote fac legea în mai toate colțurile țării, iar jurnalele de știri prezintă regulat imagini uluitoare în care vedem interlopi luptându-se în plină stradă fără nicio teamă. Ceea ce a fost câțiva ani un război nevăzut scoate acum la suprafață o realitate dramatică: raportul de forțe s-a schimbat în favoarea infractorilor, iar poliția pare că a pierdut bătălia. Am refuzat multă vreme să cred că lucrurile au ajuns atât de departe, însă mesajele pe care le primesc în ultima vreme de la oamenii eliminați din sistem mă îngrozesc. Profesioniști cu zeci de ani de experiență, scoși la pensie pe bandă rulantă în beneficiul unor tinere speranțe, lipsa oricărei strategii de luptă cu un sistem criminal tot mai bine pus la punct și mai organizat și în fine, schimbări de neînțeles în structurile critice ale poliției au umplut o listă neagră, despre care oamenii nu se mai sfiesc să vorbească. Impresia unora dintre cei mai vechi polițiști este că lucrurile au ajuns pe marginea prăpastiei, iar dacă nu se iau măsuri urgente situația va scăpa complet de sub control. Iată mai jos câteva fragmente dintr-o scrisoare trimisă de fostul șef al unei structuri din Poliție. Vă asigur că este unul dintre oamenii care au scris istorie de-a lungul anilor și nu este nicidecum un personaj exaltat sau ușor de influențat. Sunt cuvinte grele, scrise cu responsabilitatea unui profesionist care a privit de multe ori moartea în față. Cumva, realitatea prezentului pare să îl sperie mai mult decât situațiile limită prin care a trecut în cariera de polițist… 

POLIȚISTULUI DE AZI ÎI E TEAMĂ SĂ FOLOSEASCĂ ARMA DIN DOTARE

Din păcate, profesioniștii au fost obligați să iasă la pensie și în locul lor au fost puse marionete care să răspundă prezent la comenzile politice. Atribuțiile și competențele polițiștilor au fost subordonate unor procurori fără experiență și cu puteri depline în cercetarea penală iar decredibilizarea poliției a dus până la momentul in care polițistului ii este teama să intervină în forță sau sa folosească armamentul, pentru a nu fi cercetat penal și mai rău, să se dea satisfacție infractorilor că polițistul a fost abuziv. Trăim în tara in care infractorii au mai multe drepturi decât victimele. Pe un grup de WhatsApp, pensionarii din C.C.O. spuneau “să ne lase să ne întoarcem pe funcțiile ocupate anterior, așa pensionari cum suntem, să fim lăsați să ne manageriem oamenii așa cum știm și vor fi eliminate clanurile cu desăvârșire “.

INTERLOPII FAC CE VOR, ÎN FAȚA UNEI POLIȚII TEMĂTOARE

In vremea in care conduceam brigăzile de criminalitate organizată interlopii fugeau in străinătate. Acum, cu o politie temătoare și slabă, fac ce vor. Nu și-a pus întrebarea nimeni de ce noi, cei care am “ascuns” atâția interlopi, nu avem probleme cu ei acum când suntem la pensie? Dimpotrivă și acum se tem de noi, pentru că nu am putut fi corupți, am acționat atunci când a trebuit și fără abuzuri. Știu că te doare ceea ce se întâmplă și pe noi la fel, dar atâta timp cât se promovează non-valorile pe principii politice și nu de competență, rezultatele sunt pe măsură. Cu deosebită stimă și respect pentru tot ceea ce faci! O zi bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here