septembrie 18, 2021
Anticoruptie

Bihor/ Bărbat prins în flagrant în timp ce dădea 1000 euro mită unui polițist care a denunțat fapta

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Bihor, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au realizat prinderea în flagrant a unui bărbat în vârstă de 45 ani, din Oradea, în timp ce dădea mită suma de 1.000 de euro unui ofițer de poliție din cadrul I.P.J. Bihor – Biroul Rutier al Poliției oraș Salonta, cu scopul ca acesta să nu dispună măsurile legale într-un dosar penal în care era cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În fapt, în ziua de 30.05.2020, orădeanul a fost depistat de polițist în timp ce conducea un autoturism pe drumurile publice, iar în urma verificărilor s-a constatat că nu deține permis de conducere. Pentru a scăpa de răspunderea penală, conducătorul auto i-a oferit polițistului o sumă de bani cu titlu de mită. Oferta a fost refuzată de ofițerul de poliție care a sesizat fapta la D.G.A. – S.J.A. Bihor, sesizare înaintată de îndată unității de parchet competente, împreună cu care s-a realizat acțiunea de prindere în flagrant.

După audieri, procurorul a dispus cercetarea în continuare a bărbatului prins în flagrant pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită, sub măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Related Posts