00 Bode i-a demis pe șefii Poliției din Bacău și Onești – „Știu cum s-a folosit muniția și cum au ajuns acele gloanțe neletale în corpul victimei” | Christian Sabbagh | Totul despre realitate!
septembrie 24, 2021
Editorial

Bode i-a demis pe șefii Poliției din Bacău și Onești – „Știu cum s-a folosit muniția și cum au ajuns acele gloanțe neletale în corpul victimei”

Într-o conferință de presă pe tema cazului din Onești, ministrul de Interne, Lucian Bode a anunțat că șefii IPJ Bacău și ai Poliției Onești au fost înlocuiți din funcție.

Un pas normal, din punctul de meu de vedere, făcut de ministrul de Interne, Bode, a fost acela de a-i demite pe șefii Poliției din Bacău și Onești.
Acesta a recunoscut, public, că cele două instituții s-au comportat defectuos în cazul dublei crime de la Onești.

Mai mult, într-o emisiune televizată, Bode a spus că știe „cum s-a folosit muniția și în ce condiții au ajuns acele gloanțe neletale în corpul victimei”, dar că toate detaliile vor fi în raportul final.

Aceste explicații vin după ce, în spațiul public, au circulat imagini cu trupurile victimelor de la Onești, pe corpul unuia dintre bărbații uciși fiind vizibile răni provocate de gloanțe de cauciuc.

„Vă asigur că știu, în acest moment, cum s-a folosit muniția și în ce condiții au ajuns acele gloanțe neletale în corpul victimei. Au explicat și vor explica și în fața organelor de anchetă care a fost poziția de tragere, unde era poziționată victima”, a mai precizat ministrul Bode.

De la bun început am fost scandalizat de modul în care s-a acționat la Onești. După primul editorial scris am primit multe reproșuri și mi s-a spus că am exagerat și că nu am avut răbdare să aflu tot ceea ce s-a întâmplat cu adevărat acolo.

Pe măsură ce aflăm mai multe despre caz, îmi dau seama că am fost poate prea blând în exprimare. Nu îmi stă în fire să agit spiritele aiurea. Nu-mi place să arunc afirmații de care nu sunt sigur.

Related Posts

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *