00 Cel mai copiat pistol din istorie, Walther PP. Autor Ştefan Bădică | Christian Sabbagh | Totul despre realitate!
septembrie 24, 2021

Acest pistol de dimensiuni compacte, fabricat iniţial în calibrul.32 ACP, a ajuns să fie considerat de mulţi un etalon al clasei sale, varianta scurtă a acestui pistol, celebrul PPK, fabricându-se şi în ziua de azi, după 91 de ani de la apariţia primei generaţii. Walther PP – „Polizeipistole” este fabricat începând cu anul 1929 la fabrica Walther din Zella-Mehlis, în mai multe variante, în calibrele.32 ACP, .380 ACP, .22 lr, .25 ACP şi 9x18mm Ultra.

După 1945, fabrica Walther este distrusă şi Zella-Mehlis se află sub ocupaţie sovietică iar producţia este oprită temporar, urmând a fi reluată in 1952 sub licenţă la fabrica Manurhin în Franţa.

În anul 1954, Carl Walther GmbH reia producţia la noua fabrică din Ulm. Una dintre cele mai mari pieţe ale micului Walther este S.U.A. şi astfel în 1983 începe producţia sub licenţă şi peste ocean 3 .

Numărul mare de variante, fiecare cu particularităţile sale, având preţuri foarte diferite de la o variantă la alta, obligă pasionaţii de Walther PP la o muncă de cercetare, pe cât de frumoasă pe atât de anevoioasă uneori.

Continuare pe…

Related Posts