iunie 20, 2021
Actualitate

Copil de 2 anișori, salvat cu ajutorul unui operator de la 112

În plin scandal generat de atitudinea nepotrivită a unei operatoare de la 112 din Cluj, ISU a postat pe Facebook acțiunea salvatoare a unui angajat al 112 din Argeș.

Apelantul anunța că un copil de numai doi anișori s-a înecat cu o bomboană, nu mai are nicio reacție și are nevoie urgentă de ajutor. Plutonierul major Adrian Burcea a oferit instrucțiuni salvatoare prin telefon.

În cursul zilei de ieri, un apel pe numărul unic de urgență 112 a fost preluat de dispecerul nostru plutonier major Burcea Adrian. Apelantul anunța că un copil de numai doi anișori s-a înecat cu o bomboană, nu mai are nicio reacție și are nevoie urgentă de ajutor.

Evenimentul a avut loc în localitatea Bughea de Jos și cele mai importante lucruri sunt că apelul a fost făcut rapid, iar apelantul, alături de încă o persoană au reușit să pună în practică indicațiile lui Adrian.

Dispecer:

– Încercați să-l puneți cu fața în jos.

– Puneți-l pe antebraț, pe mână, da?

– Bateți-l pe spate!

Instrucțiunile au salvat copilul, reușind să-l ajute să elimine bomboana care îi bloca respirația.

Dispecer:

– Acum e bine, da?

– Respiră?

Apelant:

– Da!

– Respiră!

Adrian nu este de foarte mult timp în dispeceratul ISU Argeș, însă pregătirea pe care o are îl face un bun salvator din orice postură s-ar afla.

Atât el cât și ceilalți colegi din țară sunt primii care intervin în situații de urgență, dând informații extrem utile apelantului.

Suntem siguri că nu este prima viață salvată a lui Adrian, dar această situație a ajuns la urechile noastre.

De asemenea, este un bun prilej pentru a vă atrage atenția asupra modului de comportare în situații de urgență, informații care vă sunt mai aproape de cât considerați.

Follow Me:

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *