00 Cum sunt antrenați câinii polițiști din România pentru depistarea coronavirusului – FOTO | Christian Sabbagh | Totul despre realitate!
septembrie 26, 2021

La Centrul Chinologic al Poliției Române de la Sibiu câinii sunt antrenați pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-Cov-2.

”Este vorba de o unitate de elită, cu rezultate remarcabile în formarea şi perfecţionarea echipelor canine pentru întreg Sistemul National de Apărare” a transmis ministrul MAI.

Ministrul MAI, Lucian Bode, a postat pe Facebook imagini de la antrenamentul câinilor polițiști pentru depistarea covid.

”În anul 2020, la nivelul acestei instituții, a fost demarat un proiect care are ca scop instruirea unor câini pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-Cov-2, în special pentru structurile Poliției de Frontieră și Poliției Transporturi. Este un proces în desfășurare și am convingerea că, în curând, vă vom prezenta rezultate concrete ale muncii colegilor noștri din acest centru.

Am văzut astăzi, la Centrul Chinologic al Poliției Române de la Sibiu, multă pasiune, profesionalism și dăruire din partea instructorilor din cadrul centrului și pot spune că rezultatul muncii depuse aici este extraordinar, el având la bază o relație specială, între câine și om”, este mesajul ministrului de Interne.

Un experiment similar s-a dovedit a fi unul de succes în Finlanda. Potrivit libertatea.ro, în perioada de teste, trei câini au adulmecat aproximativ 2.200 de pasageri, iar virusul a fost detectat în cazul a 0,6% dintre călători. Rezultatele testelor PCR efectuate ulterior au fost ”aproape identice” cu cele găsite de câini.

Câinii mai sunt folosiți pentru depistarea coronavirusului și de către alte state, precum Rusia sau Liban.

Related Posts

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *