Cum vor arăta noile uniforme ale Armatei Române – FOTO

Ministerul Apărării Naționale a prezentat forma finală a noilor modele de ținută militară de oraș și de serviciu, informează Observatorul Militar.

Potrivit sursei citate, noile modele de uniforme au fost alese după ce, timp de doi ani, propunerile au fost prezentate, prin expoziții itinerante, în principalele garnizoane din țară, iar cadre militare, soldați și gradați profesioniști au avut ocazia, prin intermediul unor chestionare, să-și exprime opinia cu privire la aspectul ținutelor.

După centralizarea datelor, scrie Observatorul Militar, informațiile au fost preluate și, în acord cu ceea ce au dorit militarii, au fost adaptate detaliile constructive ale uniformelor.

Prin noua linie estetică a acestora au fost introduse unele elemente de echipament și s-a renunțat la altele. Trecerea la noile uniforme va dura aproximativ doi-trei ani, menționează sursa citată.

“Prin noua ținută au fost introduse unele elemente de echipament și s-a renunțat la altele. Suntem mulțumiți, la acest moment, pentru că am reușit să găsim un material superior, din punct de vedere al șifonabilității, stabilității după spălare, luminozității și intensității culorii. Totodată, materialul oferă o senzație plăcută pe piele la atingere, are stabilitate dimensională în timp.
Noile modele sunt rezultatul dorinței exprese a militarilor. Odată ce am trecut la noile uniforme, nu le vom mai schimba prea curând. Argumentele pot fi ușor anticipate și aș menționa doar câteva. Trecerea la noile uniforme va dura aproximativ doi-trei ani, dacă luăm în calcul și perioada de șase luni de testare a costumelor de oraș. Apoi, urmează un amplu proces de achiziție, iar, după confecționare, noile uniforme vor fi purtate pe durata de folosință, conform normelor. Drept urmare, nu vor putea fi schimbate înaintea expirării duratei respective. Același procedeu este valabil și acum, cu uniformele date în purtare. În perioada imediat următoare, va fi confecționat un număr limitat de costume, care vor fi testate pe o perioadă de șase luni, pentru a se vedea dacă materialul corespunde, într-adevăr, exigențelor stabilite. Apoi, se vor derula procedurile legale privind achiziția efectivă a uniformelor, în urma cărora va rezulta și prețul acestora. Se estimează ca, la noua ținută, să se treacă începând cu anul 2022”, a declarat General de brigadă ing. Constantin Negrea, șeful Direcției logistice din Statul Major al Apărării.

Articole recente

Ultimele articole

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here