Ei sunt eroii care au salvat vieți în timpul incendiului de la Spitalul Matei Balș

Într-o țară a cărei conduceri este total nepăsătoare la riscurile la care este expusă populația, există oameni, și nu puțini la număr, fără de care lumea asta s-ar duce de râpă. Exemple sunt multe, însă astăzi mă refer la eroii care au salvat vieți în incendiul de la Spitalul Matei Balș.

Incendiul a izbucnit vineri dimineață, într-un salon cu pacienți infectați cu Covid-19, al Institutului Matei Balș din capitală.

Au ars patru saloane de la parterul pavilionului V, peste 100 de persoane au fost evacuate și  7 oameni au murit.

Se pare că, în interiorul spitalului a fost un incendiu urmat de două explozii, cauzate de aparatele de oxigen necesare pacienților cu Covid19.

7 vieți pierdute este mult, mă gândesc însă cât de mult ar fi crescut numărul deceselor dacă nu existau acești eroi care să își sacrifice propria viață pentru a-I salva pe alții.

Primii pe care îi menționez sunt medicii și personalul medical prezent în spital la acel moment. Doctorul Cătălin Apostolescu este medicul infecţionist care era de gardă când a izbucnit incendiul devastator.

Acesta a relatat momentele de groază cu care s-a confruntat împreună cu alți colegi. El a spus că au intervenit imediat, au oprit curentul și au spart geamurile pentru a putea ajunge la pacienţii care strigau după ajutor. În urma gestului făcut, toți s-au ales cu arsuri și răni ușoare.

„L-am văzut cu ochii mei pe domnul doctor Cătălin Apostolescu, cu blugii arşi, arsuri pe picioare. A scos un pacient pe geamul salonului şi a ajutat şi la scoaterea altor doi pacienţi. Una dintre asistente, după ce a acordat primul ajutor tuturor persoanelor, a leşinat” ”, a spus Laura Vicol, deputat PSD.

Următorii eroi ai acestei tragedii sunt agenții de poliție care au intervenit și au scos 15 pacienți din spital, fără niciun echipament de protecție.

Sindicatul polițiștilor Europol a făcut publice numele agenților, care, în mare parte, sunt niște tineri abia intrați în tumultul vieții. Dragii mei, ne dați speranța că țara asta va avea un viitor mai bun prin voi, cei care ne urmați!

Tinerii eroi sunt: Agent Sodolescu Alexandru, Agent Hapa Nicusor, Agent Principal Dobre Cristian, Agent Blideanu Mihaela – de la SECTIA 6 POLITIE și Agent Șef Călin Constantin, Agent Șef Mihai Dragoș, Agent Mincu Gabriela, Agent Miu Madalina și Agent Diaconu Mihai, de la SECTIA 7 POLITIE.

Mulțumim, oameni frumoși și curajoși!

Articole recente

Ultimele articole

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here