00 Experiment video/ Eugen Dima, de la Poligonul de TIR Joița, demonstrează că pistolul Carpați este o armă letală și precisă, dincolo de mituri și controverse! | Christian Sabbagh | Totul despre realitate!
septembrie 24, 2021
Arme de foc

Experiment video/ Eugen Dima, de la Poligonul de TIR Joița, demonstrează că pistolul Carpați este o armă letală și precisă, dincolo de mituri și controverse!

Despre pistolul Carpați, model 1974, cal. 7.65×17 mm (32ACP), există multe legende. A ajuns atât de faimos, încât despre el își dau cu părerea și oameni care nu au pus în viața lor mâna pe o armă: că trage după colț, că ucide când nu trebuie, că amintește de perioada dictatorului Ceaușescu, că polițiștii care-l au în dotare par a fi milițieni etc. Una peste alta, e o armă compactă, o copie aproape fidelă a pistolului nemțesc Walther PP. Ca să fiu cât se poate de obiectiv, am tras cu pistolul Carpați în poligonul Joița.  Instructorul de Tir, Eugen Dima, a testat precizia lui de la 15, 25 și 50 de yarzi, pentru că spațiul de tragere, unde am probat arma, este destinat doar unor probe sportive care respectă întocmai sistemul de masură imperial. Muniția folosită este Sellier&Bellot, de 4.75 g. Iată testele:

VIDEO/ Prima tragere experimentală de la 15 yarzi

VIDEO/ A doua tragere experimentală de la 25 de yarzi

VIDEO/ A treia tragere experimentală de la 50 de yarzi

Related Posts