00 O campanie de imunizare care ne-a făcut de răsul lumii: “Vino cu dovada vaccinării și primești gratuit 3 mici și două chifle” | Christian Sabbagh | Totul despre realitate!
septembrie 24, 2021
Editorial

O campanie de imunizare care ne-a făcut de răsul lumii: “Vino cu dovada vaccinării și primești gratuit 3 mici și două chifle”

Sunt jurnalist! Un om căruia îi pasă de ceea ce se întâmplă în țara sa natală, de ceea ce se întâmplă cu generația de tineri, cu bătrânii, cu copiii, cu șomerii, cu cei lipsiți de apărare.

Zilnic, ajung la mine tot felul de știri. Unele chiar foarte îngrijorătoare, altele, poate… mai bune. Zilnic citesc mesajele primite pe pagina mea de Facebook, comentariile celor care mă urmăresc, pentru care le mulțumesc cu această ocazie! Am luptat și lupt în continuare cu violența, cu actele de corupție, cu indiferența, cu agresivitatea, cu criminalii, cu interlopii.

Pentru că sunt atent la astfel de lucruri și pentru că îmi trec prin mâini tot felul de întămplări grave și reale, atrag atenția încă o dată, asupra unor greșeli pe care oamenii de stat din România le fac în mod repetat, de mai bine de 30 de ani.

Pentru  început, vreau să discut despre știrea pe care am publicat-o pe site-ul meu www.christiansabbagh.ro, referitoare la persoanele care au primit recompense sub formă de mici pentru faptul că s-au vaccinat.

A fost o știre preluată de multe publicații din străinătate! După părerea mea, nu aceasta era cea mai importantă știre despre România. Altele aveau importanță mult mai mare și poate că ne-ar fi ajutat mai mult, în lupta cu corupția și slaba pricepere a celor care guvernează țara de foarte mult timp.

Corupția este un lucru căruia nici străinatatea nu reușește să îi facă față! Și cele mai industrializate țări se luptă cu astfel de fenomene, fără succes. Nu discutăm despre bugetele alocate de aceste țări domeniilor importante precum protecție socială, securitate socială, securitate națională, afaceri interne, sănătate, învățământ, etc.

Aceste țări, ar trebui să monitorizeze mult mai atent România, să o sancționeze mai sever, să descurajeze și mai mult persoanele corupte. Presa din străinătate ar trebui să solicite rapoarte trimestriale din partea statului român despre nivelul de trai al românilor, despre situația sistemului medical, despre situația ecomonică a țării, despre numărul averilor confiscate, despre nivelul ajutorului social, despre nivelul alocațiilor etc.

Așadar, românii sunt priviți de către străini ca un popor de oameni foarte săraci și înapoiați, foarte sensibili la o simplă bonificație, o porție de mici și două chifle. Nu este prima dată când se întâmplă așa ceva! România a fost prezentată continuu în felul acesta în presa străină.

Nu mă surprinde foarte tare reacția presei din străinătate, ci LIPSA DE REACȚIE a statului român. Lipsește cu desăvârșire acest lucru de mai bine de… trei decenii. În toți acești 30 de ani, nici un reprezentant al guvernului, al administrației prezidențiale, ca să nu mai vorbim despre reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe, nu au ripostat sub nici un fel la știrile răutăcioaeă transmise de presa străină despre români și România.

Mă întreb, ca și dumneavoastră, în buzunarele cui ajung salariile uriașe din diplomația țării, ce fac și cine sunt cei care lucrează prin ambasadele din străinătate, ce fac guvernanții și ce partid politic a inclus în programul lui de guvernare acest capitol referitor la recuperarea eronatei imagini, pe care anumite persoane o construiesc de zeci de ani țării ăsteia?

Ce viitor mai au copiii noștri într-o țară discreditată continuu în media, zeci de ani?  Când vor reacționa autoritățile țării?  Ce soluții avem în momentul de față pentru a stopa greșelile grave și lipsa de grijă a reprezentanților statului?

Dacă nu devenim interesați de situația reală a țării, prevăd apariția unei mari crize în România!

Related Posts

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *