septembrie 17, 2021
Anchete

Percheziții de amploare în București și șase județe. Sunt vizate două grupări care au “țepuit” o bancă cu două milioane de lei. Interlopul Bebe Englezu este și el suspect

Percheziții de amploare în Capitală și în județele Călărași, Dâmbovița, Ialomița, Ilfov, Teleorman și Mureș! Oamenii legii au descins la 45 de adrese, la persoane bănuite că au obținut credite de nevoi personale cu acte false. Ancheta vizează două grupări care au cauzat un prejudiciu de aproximativ două milioane de lei unei bănci, prin înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

Comunicat Poliția Română:

În cele două cauze, sunt efectuate cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, cu ocazia obținerii de credite de nevoi personale de la o instituție bancară din București, de persoane care nu ar fi îndeplinit condițiile de creditare și care s-ar fi folosit de înscrisuri falsificate în acest scop.

Din cercetări a reieșit că solicitanții creditelor ar fi facut parte din două filiere infracționale, ce ar fi furnizat documentele falsificate, coordonat și sprijinit demersurile la unitatea bancară și și-ar fi însușit mare parte din sumele de bani obținute.

În cele două dosare penale, sunt cercetate 56 de persoane pentru un prejudiciu cauzat de aproximativ două milioane de lei.

Printre suspecți se află și interlopul Bebe Englezu, care ar fi șeful uneia dintre grupările implicate în acest caz.

Related Posts