septembrie 17, 2021

Prima carte de vizită a unei țări este reprezentantă de omul în uniformă. Cu el intri în contact pentru prima dată, fie că abia ai aterizat în România, fie că te-ai rătăcit pe o stradă lăturalnică, fie că ești victima unei infracțiuni. El, polițistul, reprezintă imaginea unei țări, iar impresia ta despre o țară va fi in funcție de cum acest om interacționează cu tine, mai exact  care este comportamentul și atitudinea lui față de tine, cum arată, dacă e zâmbitor, amabil, infatuat, arogant, te expediază printr-o  simplă privire sictirită.

Astăzi, polițistul român arată impecabil, plecând de la uniformă, comportament, atitudine. E tânăr, frumos, educat, uniforma de poliție îi vine ca turnată. Este echipat ca și omologii lui din țările europene.

Dar, ca să schimbi imaginea unei instituții, începând cu polițistul din stradă, cineva a avut o viziune, a fost un deschizător de drumuri. Cineva a luptat ca astăzi, polițistul român să arate ca acest tânăr! Lui, acelui vizionar, ar trebui să i se aducă multe laude. E un patriot adevărat, un om onest, care a făcut multe pentru români, instituția pentru care lucrează, pentru România!

Related Posts