00 Prețul cuprului duce la o criză de muniție pe piața civilă din Europa. Dacă nu ne distrugeam fabricile, astăzi eram lideri de piață! | Christian Sabbagh | Totul despre realitate!
septembrie 24, 2021

Cartușele sunt fabricate dintr-un aliaj de cupru și zinc. Prețul la cupru, zinc, plumb, aproape că s-a dublat. În timp de pandemie se petrec lucruri stranii pe piața bursieră. Unele au o justificare, altele nu. Cuprul este considerat “noul petrol”. În pandemie a înregistrat cel mai ridicat nivel din ultimul deceniu. Și cum cartușele au în compoziție cupru, o criză de muniție era inevitabilă. 

Toate stocurile din Europa au fost epuizate rapid. Nu ține de o strategie anume. Doar în ultimul an, în America, peste 6 milioane de cetățeni au devenit posesori de arme, mulți dintre ei, până în pandemie, le detestau. La un calcul simplu, 6 milioane de posesori, să spunem că fiecare  ar fi cumpărat o singură cutie (50 de cartușe), ne-ar da o cifră amețitoare: 300 de milioane de cartușe. Așadar, piața americană a absorbit totul…

Dacă aș fi managerul fabricii de muniție Sadu, în acest moment, toate liniile ar lucra la foc continuu. Dar, ar mai fi o problemă. Tot ce a însemnat industrie strategică, a fost pusă pe butuci în România, intenționat sau din lipsă de experiență managerială. Nu poți fabrica cartușe, fără capse, fără pulbere. 

Fabrica de pulbere de la Făgăraș a fost închisă, astăzi, importăm “praful negru”. De ce? Care e miza? 

Related Posts

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *