septembrie 18, 2021

Patru descinderi, urmate de tot atâtea arestări, au avut loc în orașul orașul Măcin, județul Tulcea, la locuințele mai multor persoane, cu vârste cuprinse între 21 și 55 de ani, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunii de proxenetism.

În câți ani de muncă cinstită ați putea strânge o asemenea sumă de bani, găsită doar la o simplă percheziție?

Vreme de 7 ani, pe raza județului Tulcea a existat un grup infracțional organizat, care avea drept scop racolarea de persoane de sex feminin, prin metoda ”lover boy”. Tinerele au fost duse pentru exploatare sexuală în mai multe state, precum Olanda, Germania, Spania și Elveția.

Mașini de lux cumpărate de pe urma victimelor

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit faptul că, liderul grupării avea rolul de coordonare a activității infracționale prin colectarea și gestionarea banilor proveniți din practicarea prostituției de către persoanele vătămate, înlesnirea practicării prostituției prin întreținerea unei atmosfere de familie, intervenția și aplanarea conflictelor ce apăreau între persoanele vătămate, între acestea și membri ai grupării, îndemnarea tinerelor la practicarea prostituției sub pretextul iluzoriu al formării și întreținerii unei familii, iar ceilalți membri ai grupării aveau rolul de a determina și înlesni practicarea prostituției de către mai multe tinere prin metoda ”lover boy” și de a obține sume de bani de pe urma practicării prostituției de către acestea.

Mașinile de lux ale proxeneților au fost confiscate

Din cauza pandemiei de coronavirus, persoanele vătămate au fost nevoite să-și înceteze activitatea de prostituție din străinătate și să revină în România, moment în care membrii grupării au realizat că sunt mai multe „soții” / „ concubine” ale aceluiași inculpat, iar pentru a se evita întâlnirea și conflictele dintre acestea, s-a discut în cadrul grupului organizat despre posibilitatea cumpărării sau închirierii unor garsoniere în orașul Măcin, în care unele dintre acestea să fie cazate.

De aici, au început certurile și denunțurile!

Proxeneții au fost prezentați judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Tulcea, care a dispus arestarea lor!

Related Posts