00 Scenariul unei pandemii de variolă, desfășurat în urmă cu două decenii, în America, anticipa apariția COVID-19 | Christian Sabbagh | Totul despre realitate!
septembrie 24, 2021
Intelligence

Scenariul unei pandemii de variolă, desfășurat în urmă cu două decenii, în America, anticipa apariția COVID-19

Istoria ne arată că foarte multe pandemii au afectat omenirea de-a lungul secolelor și au provocat milioane de decese. Ciuma de la Atena, ciuma bubonică (moartea neagră), aşa numita „gripa spaniolă”, variola, pojarul, SIDA, Ebola etc. Nu întâmplător, specialiștii în securitate au gândit să testeze forța de reacție a Americii, pusă în fața unui inamic nevăzut, perfid.

Se întâmpla în 22 iunie, 2001. O să vedeți o asemănare izbitoare între exercițiul de atunci și ce se petrece astăzi în lume.

Concluziile experților aveau să anticipeze situația din ziua de astăzi, anume, o pandemie se poate răspândi oricând la nivel mondial, într-un timp relativ scurt și că sistemul medical nu este pragătit să-i facă față.

Cum s-a desfășurat scenariul

 

Dark Winter

La Tv se prezintă o știre scurtă: 20 de persoane sunt spitalizate cu simptome de variolă, o boală care înainte de a ucide, desfigurează. La câteva zile distanță, cazuri identice sunt semnalate în Mexic, Canada și Marea Britanie. Numărul deceselor crește alarmant. Sistemul american de sănătate se vede depășit. În scurt timp, cele 12 milioane de doze de vaccin sunt epuizate, școlile sunt închise, iar adunările publice interzise.

Dezinformarea și teoriile conspirației se înmulțesc

Manifestațiile pentru obținerea mai multor doze de vaccin se transformă în mișcări de stradă, oamenii își pierd încrederea în guvern, dezinformarea și teoriile conspirației se înmulțesc, spitalele sunt copleșite și nu mai pot face față numărului mare de bolnavi. 

Au loc violente mișcări stradale

In tot acest timp, focarul de variolă crește alarmant, manifestațiile stradale sunt tot mai numeroase, au loc revolte în marile zone urbane. Forțele de ordine intervin, e haos și totul se năruie, aidoma unui joc de domino.

Haosul oricând își poate face apariția în lume. Suntem pregătiți sa-l combatem?

Operațiunea Dark Winter servește ca studiu de caz și ghid pentru țările care luptă împotriva pandemiei coronavirusului, pentru a identifica și a repara lacunele din sistemul medical existent. Suntem pregătiți să facem față unor crize de sănătate publică?

Related Posts