00 VIDEO Înalt responsabil Hezbollah asasinat la o nuntă în Liban | Christian Sabbagh | Totul despre realitate!
septembrie 24, 2021

Un important membru al „Brigăzilor de rezistență” din Hezbollah a fost ucis cu mai multe focuri de armă, în zona libaneză Jieh, situată la aproximativ 20 de km sud de Beirut. Ali Shibli participa la o nuntă. 

În imagini se vede cum un individ înarmat se îndreaptă spre membrul Hezbollah și deschide focul asupra lui, trăgând de mai multe ori. Victima se rotește ușor, încearcă să-și scoată pistolul de la șold, dar cade secerată.

Înaltul responsabil Hezbollah încearcă să-și scoată pistolul de la șold, dar cade secerat de gloanțe

 Potrivit Agenției Naționale de Știri (NNA) din Liban, o altă persoană a fost rănită în urma împușcăturilor. Armata libaneză a intervenit rapid și a încercuit zona cu blindate. Psotul Tv Al-Manar,  afiliat Hezbollah, susține că Ali Shibli a fost ucis de un anume Ahmed Zaher Ghosn, prins la scurt timp după comiterea asasinatului. 

Suspectul, Ahmed Zaher Ghosn, este surprins de camerele video în momentul în care deschide focul asupra membrului Hezbollah

Hezbollah a apărut în timpul Războiul din Liban din 1982 ca o organizație paramilitară șiită, organizată, înarmată și antrenată de ofițeri ai Gărzilor Revoluționare Iraniene. Hezbollah reprezintă o forță importantă în politica libaneză și este privită adesea ca o mișcare de rezistență legitimă de o parte a lumii arabe și musulmane. Statele Unite ale Americii și mai multe state europene au pus Hezbollah pe lista organizațiilor teroriste.

Video cu momentul în care Ali Shibli este asasinat

Related Posts

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *