00 Ziua Mondială a Refugiaților… | Christian Sabbagh | Totul despre realitate!
septembrie 24, 2021

Au fugit din calea războiului, a foametei și ororilor. Și-au părăsit casele în grabă, lăsând în urmă agoniseala de-o viață. Au parcurs sute, mii de kilometri pe jos, înfruntând pericole imense. Nu mai au nimic, nu mai au bani, țară, identitate. Au ajuns ai nimanui, pribegi și desculți într-o lume care nu-i doreste!

Organizația Națiunilor Unite a desemnat o zi internațională pentru a onora toți refugiații de pe glob. În fiecare an, pe data de 20 iunie, pe întregul glob pământesc este sărbătorită Ziua Mondială a Refugiatului. Dintr-un anumit punct de vedere, este un lucru important faptul că, în felul acesta, se încearcă sensibilizarea opiniei publice.

Viața unor oameni care sunt nevoiți să parăsească teritoriul unei țări din motive de război, împreună cu familiile lor și cu copiii, merită o mult mai mare atenție și un sprijin legal și financiar mai substanțial, din partea tuturor statelor lumii. Nu rezolvăm problemele lor dacă le alocăm doar o zi din an!

Războaiele care au loc în lume sunt rezultatul neputinței noastre, în primul rând. Ele distrug vieți și destine! Aduc suferință, sărăcesc popoare, declanșează crize umanitare!  Ca atare, reprezentanții tuturor statelor lumii și chiar și oamenii obișnuiți, ar trebui să fie mult mai sensibili la problemele grave cu care se confruntă această categorie de oameni.

Susțin și felicit persoanele și organizațiile care luptă pentru salvarea refugiaților din întreaga lume! Este de datoria noastră să remediem ceea ce alții distrug!

Related Posts

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *